Data o prodejně se načítají

Vaše data byla odeslána.
kaufland.cz/onlinekucharka
Vegetarianské
Zobrazit Rajčatový koláč s kozím sýrem receptů
© Kaufland Česká republika v.o.s., 2021

Rajčatový koláč s kozím sýrem

více jak 60 minut
rafinované
Naskenujte QR kód nebo přidejte ingredience na nákupní lístek.

Nutriční hodnoty

(na 1 porci)
  • 212/​891
    kcal / kJ
  • 13 g
    sacharidů
  • 6.9 g
    bílkovin
  • 15 g
    tuků

Nutriční hodnoty

(na 1 porci)
    212/891 kcal/kJ, 13 g sacharidů, 6.9 g bílkovin, 15 g tuků

Ingredience (12 kusů)

1.5 kg rajčat
100 ml olivového oleje
1 lžíce cukru
10 g čerstvého droždí
150 g mouky
200 g mladého kozího sýra
1 svazek bazalky
2 lžíce piniových oříšků
sůl
pepř
provensálské bylinky

Postup

    1

Umytá rajčata zbavíme stopek, na spodní straně nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Olejem vymažeme plech a poskládáme do něj rajčata rozkrojenou plochou dolů a zasypeme cukrem. Rajčata pečeme (sušíme) v předehřáté troubě na 150 °C asi 30 minut (plyn stupeň 1, horkovzdušná trouba 130 °C). Hotová rajčata vyndáme z trouby a dáme stranou na později.

    2

V míse smícháme jednu lžíci oleje, droždí, 100 ml vlažné vody a opatrně vmícháme mouku a špetku soli. Ze směsi vypracujeme těsto, přikryjeme a necháváme cca 20 minut kynout. Po 20 minutách těsto znovu propracujeme a vyválíme. Vyválené těsto vložíme do olejem vymazané koláčové formy (ø 28 cm), těsto necháme přesahovat mírně přes okraj formy, celé takto zakryjeme a necháme odpočívat dalších 20 minut. Těsto na dně formy několikrát propíchneme vidličkou.

    3

Kozí sýr si rozdrobíme a otrháme lístky bazalky. Na odpočinuté těsto v koláčové formě nejdříve rozetřeme vrstvu sýra, ochutíme solí, pepřem, provensálskými bylinkami, zakápneme 2 lžícemi olivového oleje a zasypeme pár lístky bazalky. Nyní položíme vrstvu rajčat, zbylý sýr, znovu okořeníme a zakápneme zbylým olivovým olejem. Na závěr posypeme piniovými oříšky a koláč dáme péct do trouby. Pečeme na 220 °C v předehřáté troubě asi 20 minut (plyn stupeň 5, horkovzdušná trouba 200 °C). Koláč necháme vychladnout a ozdobíme lístky bazalky.