Data o prodejně se načítají

Vaše data byla odeslána.
kaufland.cz/onlinekucharka
Vegetarianské
Zobrazit Šavarma s tofu a květákem receptů
© Kaufland Česká republika v.o.s., 2020

Šavarma s tofu a květákem

více jak 60 minut
rafinované
Naskenujte QR kód nebo přidejte ingredience na nákupní lístek.

Nutriční hodnoty

(na 1 porci)
  • 685/​2863
    kcal / kJ
  • 73 g
    sacharidů
  • 32 g
    bílkovin
  • 27 g
    tuků

Nutriční hodnoty

(na 1 porci)
    685/2863 kcal/kJ, 73 g sacharidů, 32 g bílkovin, 27 g tuků

Ingredience (2 porce)

160 g mouky
3 lžíce olivového oleje
0.5 bio citronu
200 g tofu natur K-take it veggie
1 lžička opečených sezamových semínek
1 lžička kari
1 lžička kmínu
0.5 květáku
2 jarní cibulky
0.5 okurky
1 srdíčko římského salátu
125 g cherry rajčat
150 g sójového jogurtu natur
čerstvě mletý pepř
sůl

Tip

  • Pokrm šavarma je možné připravit i ve variantě s masem. Tofu můžeme nahradit kuřecími prsíčky a sójový jogurt vyměníme za klasický bílý jogurt. Šavarmu můžete také vylepšit čerstvou mátou a petrželkou.


Postup

    1

V míse smícháme mouku, 1/3 lžičky soli, 1 polévkovou lžíci olivového oleje a 100 ml vody. Ingredience důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto přikryjeme fólií a necháme odpočívat v lednici zhruba 45 minut.

    2

Citron důkladně oplácheneme horkou vodou a osušíme. Kůru ostrouháme a vymačkáme šťávu.

    3

Tofu nakrájíme na kostky (velké cca 2 cm) a připravíme si marinádu. V nádobě smícháme 1 polévkovou lžíci olivového oleje, sezamová semínka, kari, kmín a citronovou kůru. Marinádu důkladně promícháme, přidáme nakrájené tofu a marinujeme.

    4

Květák opláchneme, osušíme a rozdělíme na malé růžičky a osolíme. V pánvi si rozehřejeme olej, přidáme květák, který opepříme, osmažíme a odstavíme.

    5

Jarní cibulku, okurku, salát a cherry rajčata opláchneme a osušíme. Cibulku nakrájíme na malá kolečka, okurku nakrájíme na plátky, hlávkový salát na jemné proužky a cherry rajčátka překrojíme na poloviny.

    6

Sójový jogurt smícháme s 1 lžičkou citronové šťávy, přidáme citronovou kůru a zbývající olivový olej. Celou směs zamícháme dohladka a dochutíme solí a pepřem.

    7

Pracovní plochu zaprášíme moukou. Těsto vyndáme z lednice a rozdělíme na dva stejně velké kusy. Z každého kusu těsta vyválíme tenkou placku o průměru cca 25 cm. Vyválené placky, jednu po druhé, osmažíme z obou stran na rozpálené pánvi po dobu 1 až 2 minut a necháme vychladnout.

    8

Marinované tofu osmažíme dozlatova po dobu zhruba 3 minut.

    9

Hotové placky potřeme dresingem ze sójového jogurtu, posypeme osmaženým květákem, jarní cibulkou, okurkou, nakrájeným salátem, cherry rajčaty, osmaženým tofu a servírujeme.